Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești „Știință. Cultură. Civilizație”, Universitatea din Oradea, 5-7 mai 2017

 

I N V I T A Ț I E

 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești „Știință. Cultură. Civilizație”, Universitatea din Oradea, 5-7 mai 2017

 

Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, împreună cu Asociația Geografică „Simion Mehedinți” organizează în perioada 5-7 mai 2017, cea de-a XVIII-a ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice studențești „Știință. Cultură. Civilizație”. Evenimentul se bucură de sprijinul Universității din Oradea, prin intermediul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, respectiv Facultatea de Geografie, Turism și Sport.

Eveniment, devenit un punct de reper în calendarul manifestărilor științifice studențești desfășurate la nivel național, își propune să reunească cei mai prolifici studenți ce studiază Istoria, Geografia sau științele conexe acestora. Considerăm că multidisciplinaritatea reprezintă astăzi o piatră de temelie în abordarea oricărei științe, prin urmare cele două organizații studențești au considerat necesară o astfel de colaborare.

Sesiunea se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la istorie, geografie și științe conexe.

Studenții de la instituțiile de învățământ superior din România, dar nu numai, sunt invitați să participe la următoarele secțiuni:

  • „prof. univ. dr. Barbu Ștefănescu” (Istorie)
  1. Istorie veche şi Arheologie
  2. Istorie medie
  3. Istorie modernă
  4. Istorie contemporană

 

  • „prof. univ. dr. Gheorghe Măhăra” (Geografie)
  1. Geografia fizică
  2. Geografia umană
  3. Geografia regională
  4. Planificarea teritorială

 

Nu sunt impuse anumite teme specifice în cadrul secțiunilor menționate mai sus, în încercarea de a stimula participarea unor studenți cu lucrări cât mai variate.

O selecție a lucrărilor va fi publicată în nr. 4 al revistei științifice studențești Gaudeamus. Alma Mater Crisiensis, în secțiunea dedicată Științelor umaniste, respectiv în cea dedicată Științelor pământului și ale naturii.

Nu se percepe taxa de participare. Organizatorii asigură cazarea și masa participanților pe toată perioada evenimentului. De asemenea, există posibilitatea decontării transportului pentru participanți.

Perioada de înscriere este 29 martie – 23 aprilie 2017, rezultatele înscrierilor urmând a fi trimise pe 23 aprilie, iar cea de confirmări: 24 – 28 aprilie 2017. Formularul de înscriere va fi completat online, urmând link-ul https://goo.gl/forms/2GvLvPkGutY6xYU22.