INVITAŢIE – SESIUNEA NAŢIONALĂ DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A ŞCOLII DOCTORALE DE ISTORIE, UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI

– INVITAŢIE –

SESIUNEA NAŢIONALĂ DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A ŞCOLII DOCTORALE DE ISTORIE, UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI

Şcoala Doctorală de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti anunţă deschiderea înscrierilor pentru Conferinţa Naţională “Propagandă şi Manipulare în Istorie. O abordare interdisciplinară”, ce va avea loc în data de 26 mai 2017.

În actualul context socio-politic internațional, tot mai des caracterizat prin instabilitate, precum și printr-o exacerbare a eforturilor de manipulare a publicului prin utilizarea știrilor false, Școala Doctorală a Facultății de Istorie vă invită la o conferinţă ce își propune să dezbată noțiunile de propagandă și manipulare, aşa cum au fost ele utilizate de-a lungul istoriei, în diverse spații culturale, din Antichitate și până în zilele noastre. Prin acest forum, ne dorim să construim o imagine de ansamblu a propagandei, reflectată în diverse epoci istorice. Conferința este dedicată atât practicilor propriu-zise de manipulare specifice unui anumit context istoric (ideologic, religios, care ține de desfășurarea unui conflict, de mediul de afaceri sau de promovarea unor interese), cât și dezbaterilor pe tema folosirii surselor istorice în scop propagandistic, alături de efectele sociale și culturale ale acestor fenomene.

Înscrierea se realizează prin trimiterea unui abstract de 250 – 300 de cuvinte la adresa sdi.unibuc@gmail.com, până pe data de 18 aprilie 2017. Rezultatele procesului de selecţie vor fi afişate pe site-ul www.istorie.unibuc.ro, dar şi pe pagina oficială de Facebook a Conferinţei (https://www.facebook.com/sdi.unibuc/) şi comunicate prin e-mail până pe 2 mai 2017. NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE. Pentru candidaţii din ţară vor fi asigurate serviciile de cazare. Conferința se va desfășura în cadrul Facultăţii de Istorie a Universității din București, iar toţi participanţii vor primi o diplomă care să le ateste prezenţa la conferință.

De asemenea, la dorinţa candidaţilor, lucrările vor putea fi publicate într-un număr special al Romanian Journal of History and International Studies în schimbul achitării unei taxe de 50 RON şi traducerii articolului în limba engleză. Cei interesați vor fi rugați să își trimită articolul în forma finală, în limba engleză, la adresa contact@rjhis.ro, până la data de 1 iulie 2017.

CONFERINŢA SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV DOCTORANZILOR.