Conferința internațională: Mass media în post-comunism: moștenire, evoluție, tendințe ediția a III-a, JURNALISMUL ȘI LITERATURA: similitudini și diferențe

 

Conferința internațională

Mass media în post-comunism: moștenire, evoluție, tendințe ediția a III-a, cu tema JURNALISMUL ȘI LITERATURA: similitudini și diferențe

Oradea, 18-19 Octombrie 2018

 

ARGUMENT

Obiectivul major al manifestării este acela de a stimula interesul comunității științifice referitor la abordarea relației dintre jurnalism și literatură și de a încuraja crearea unei rețele de cercetare în acest domeniu.

La aproape 30 de ani de când jurnalismul și-a recâștigat libertatea de expresie se impune o analiză privind complicitățile, diferențele și dialogurile dintre jurnalism și literatură.

Dincolo de miza diferită a mesajelor, există suficiente argumente pentru ”estetici” ale textului jurnalistic și ale celui literar, cu zone de interferență și zone disociate.

Ne propunem să identificăm câmpurile de autonomie, dar și punctele de inserție dintre jurnalism și literatură. În același timp, socotim necesară și evaluarea profilurilor de identitate jurnalist – scriitor.

ARII TEMATICE:

  1. Delimitări conceptuale: arii de referință (teritorii, granițe, confuzii)
  2. Jurnalismul narativ și literatura non-fictivă
  3. Genuri jurnalistice / Genuri literare – similitudini și diferențieri
  4. Jurnaliști și scriitori: statusuri, identități și scopuri.

Sunt posibile și alte abordări, subsumate tematicii conferinței.

CONDIȚII DE PARTICIPARE ȘI INFORMAȚII PRELIMINARE

Propunerile vor fi trimise organizatorilor în format electronic (MS Word, Times New Roman, 12 p./1,5 r), pe adresa gafia_moza@yahoo.com. Cei interesați de manifestare trebuie să transmită: titlul comunicării, un abstract (între 300-400 cuvinte), un scurt CV și formularul de înscriere (atașat invitației).

Data limită pentru trimiterea rezumatelor este 20 iunie 2018.

Decizia comitetului științific va fi transmisă prin e-mail până la 28 iunie a.c.

Conferința se va desfășura pe secțiuni, iar prezentarea nu trebuie să depășească 20 de minute.

Termenul limită pentru trimiterea textului integral al comunicării este 28 septembrie 2018, pe adresa de e-mail gafia_moza@yahoo.com.

Pentru redactarea textelor se vor respecta cu strictețe normele de redactare trimise în Anexă.

Lucrările vor fi publicate în volum colectiv, la o editură recunoscută.

Se percepe taxă de participare în valoare de 50 lei, urmând ca organizatorii să asigure mapa conferinței, pauze de cafea, masa, tipărirea volumului.

IMPORTANT: primii 20 de înscriși vor beneficia de cazare la Hotel Continental Forum, două nopți, cheltuielile fiind suportate de organizatori.

Taxa se achită în momentul înscrierii, la primirea mapelor. Cheltuielile cu transportul și cazarea revin fiecărui participant, informațiile privind programul de desfășurare al conferinței și posibilitățile de cazare urmând a fi puse la dispoziția participanților în timp util.

Persoană de contact

Lector univ. dr. Ioan Laza

+40 741 63 55 05

e-mail: gafia_moza@yahoo.com